To any user still running Windows 7 (W8 AMD Brightness issue)

Discussion in 'HP TouchSmart TM2 (Wacom)' started by Seketh, Jan 6, 2013.

  1. Seketh

    Seketh Scribbler - Standard Member Super Moderator

    Messages:
    759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    As of now, Windows 8 AMD drivers don't have brightness controls. This seems to be due to incorrect values in the registry.

    If you're running Windows 7, and have a 2G Tm2 (Core i3/i5) could you please check the correct values in the registry? More info here: The Ramblings of Adrynalyne: Fix Brightness Control for Windows 8 AMD SG Drivers

    Please post both the values for 0001 and 0000. Thank you in advance!
     
    Last edited: Jan 6, 2013
  2. e-schreiber

    e-schreiber ƒ(x) / fashion Senior Member

    Messages:
    2,604
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    66
  3. Seketh

    Seketh Scribbler - Standard Member Super Moderator

    Messages:
    759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    It's simple, just follow these steps (assuming you don't know how to):

    1) Open regedit (write regedit on the start menu search)

    2) Click and open "HKEY_LOCAL_MACHINE" -> "SYSTEM" - "ControlSet001"

    3) With "ControlSet001" highlighted, go to "Edit" - "Locate" and write "FeatureTestControl". Click locate next.

    4) It should take you to a folder called "0000" and to the key "FeatureTestControl". The key should have something like "0x0000f920". What I need is the "f920" part of that number". It might be "f900", "f920"...

    5) Check the same key value in the folder "0001".

    Thanks!
     
  4. e-schreiber

    e-schreiber ƒ(x) / fashion Senior Member

    Messages:
    2,604
    Likes Received:
    49
    Trophy Points:
    66
    :D :D :D :D :D :D

    You should have started with "first, ensure your computer is securely plugged to a power source". I know my way through the Registry, I just didn't want to read that dude's whole webpage.... :p Not sure if my specific TM2 model applies to your study. Here's the data I found:

    Edit: I always boot with Intel Graphics. I rarely use the AMD graphics.



     
    Last edited: Jan 6, 2013
  5. Seketh

    Seketh Scribbler - Standard Member Super Moderator

    Messages:
    759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    I know you knew :D, I did it so anyone could check it.

    Anyway, it didn't work. Intel GPU brightness is working fine, AMD GPU won't work regardless of the value in the registry.

    I have no idea on how to solve this one... :(
     
  6. me8myself

    me8myself Pen Pal - Newbie

    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    have you tried a hybrid of the two? 800 for the intel 840 for AMD. I seem to remember him saying that the 0001 was the dedicated card.
     
Similar Threads: user still
Forum Title Date
HP TouchSmart TM2 (Wacom) New user, Bluetooth not working on TM2-1000??? Jan 11, 2014
HP TouchSmart TM2 (Wacom) user configured tm2 dropped from HP's store? Jun 18, 2011
HP TouchSmart TM2 (Wacom) new tm2 user May 11, 2011
HP TouchSmart TM2 (Wacom) New TM2 user (HELP!) Dec 26, 2010
HP TouchSmart TM2 (Wacom) new HP tm2t user(soon) Sep 11, 2010

Share This Page