Dell 5175 dead?

Discussion in 'Dell' started by RIO, Mar 27, 2019.

  1. RIO

    RIO Pen Pal - Newbie

    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    My 5175 has occasionally turned off while on, and displayed the message "No bootable devices found". Has always come back after resetting BIOS to defaults and restarting.

    Today however it turned off while turned on, plugged in, and not in use, and now won't turn back on. When plugged in the charging light no longer comes on. However, pressing the power button for two seconds causes the light to flash and then stay illuminated, exactly as if the tablet was booting. However, the screen stays black.

    All reset attempts with holding the power button for up to a minute, combining it with the volume keys, etc. have not changed the behaviour.

    Does anyone have an idea of what failure this indicates?

    Also, if it's something unfixable like the motherboard, can I pop the SSD into another 5175 and expect it to work (as a way to recover some data)?

    Thanks for any suggestions!
     
  2. HoHoHo

    HoHoHo Pen Pal - Newbie

    Messages:
    58
    Likes Received:
    12
    Trophy Points:
    16
    This issue is due to some compatibility problems with some particular SSDs, You should check if there is a firmware update @Dell for your build in SSD. Also you should check if the latest BIOS is used.

    My 5175 has this issue also sometimes (really not very often). It is (as far as I know) mostly if Intel SSDs are used. This should be fixed with a particular BIOS update (I the past I had this issue very often - after this update only sometimes).

    You can contact Dell if you have still support with your device. I would not expect any coming damage.
     
Loading...

Share This Page