Anyone else tried R1E with 4GB RAM and vista x64?

Discussion in 'Asus' started by pyhsu5168, Jan 8, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. tycoon18

    tycoon18 Pen Pal - Newbie

    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Topic says it all post your experiences. I tried but never got it to work so in advanced boot option now i limited it to 3GB and using it on 3GB.
     
  2. chinesefireball121

    chinesefireball121 Scribbler - Standard Member

    Messages:
    376
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    31
    Do you have 64-bit windows? - you will need that for the full 4GB to register.

    Also try reading The Niles thread on his experience with 64-bit vista/4GB of RAM on the R1F
     
  3. tycoon18

    tycoon18 Pen Pal - Newbie

    Messages:
    55
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yes i am using vista 64 and it does detect 4gb but computer becomes very slow boot time increases to 5 mins as mentioned above limited vista usage to 3gb ram and works fine. Read the niles thread i think he is using 2gb ram with vista 64 instead of 4.
     
  4. pyhsu5168

    pyhsu5168 Pen Pal - Newbie

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    Does anyone try 3gb ram ( 1gx1, 2gx1) at vista x32, I just wander if it shows 2.4g the same as R1F.
     
  5. pyhsu5168

    pyhsu5168 Pen Pal - Newbie

    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    5
    ===================

    Just mention: I have used 2g kindstone + 1g original ram( NANYA), working with 7200 hard disk. It enhances a lot and work well in Vista 32. Booting time is about 1min 30 sec.
     
Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Share This Page