Adding Dell Venue 8 Pro drivers to install.wim

Discussion in 'Dell' started by quarky, Nov 26, 2013.

  1. quarky

    quarky Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Hello,

    I have a Windows 8.1 Enterprise image (32-bit) and would like to install the Dell drivers into it, so I can use the image on the Dell Venue 8 Pro when it arrives. Has anyone had any luck this? I am trying on a Windows 8 desktop and the 5830-win8.1-A00-9Y5Y5.CAB file.

    I did the following:

    1. Open Powershell with Administrator rights.
    2. Made a folder called c:\image
    3. Made a folder called c:\dv8pdrivers and copied the contents of the CAB to that location
    4. Ran "mount-windowsimage -path c:\image -imagepath e:\sources\install.wim -index 1"
    5. Ran "add-windowsdriver -path c:\image -driver .\dv8pdrivers"

    At that point it falls over with errors like the following:

    add-windowsdriver : DismOpenSession failed. Error code = 0xc0000135

    At line:1 char:1
    + add-windowsdriver -path c:\images -driver c:\dv8pdrivers -logpath c:\log\drivers ...
    + ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo : NotSpecified: :)) [Add-WindowsDriver], COMException
    + FullyQualifiedErrorId : Microsoft.Dism.Commands.AddWindowsDriverCommand

    I have also tried a few other switches like:

    PS C:\WINDOWS\system32> add-windowsdriver -path c:\images -driver c:\dv8pdrivers -scratchdirectory c:\temp -logpath c:\log\drivers.log

    No luck though.
     
  2. quarky

    quarky Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Resolved I think. I don't have my tablet yet so can't test, but at least it updates the drivers.

    You need a Windows 8.1 machine to modify the image (not 8.0), and instead of the CAB file, I used the extracted contents of the .EXE files:

    5830_Drivers-for-OS-Deployment_Driver_830DW_WN_2.1_A00.EXE
    5830_Drivers-for-OS-Deployment_Driver_76XFC_WN_2.1_A00.EXE
    5830_Network_Driver_4F5N3_WN_3.7.2.45_A01.EXE

    Of course, I will need to wait until I actually get the tablet to test, but at least the Windows image appears to incorporate the drivers correctly.
     
  3. cruzer

    cruzer Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
    wait a sec... so I can easily install 8.1 enterprise on my venue 8 pro? thought there was driver issues with enterprise on it.. I have no issue waiting to see if your slipstream works... means I can actually run remote admin tools now..
     
  4. quarky

    quarky Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 21, 2013
    Messages:
    32
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    16
    Well that is the plan. I want to join it to my domain at home and run Direct Access, as well as manage it via SCCM. Now if only I could PXE boot it.... :)
     
  5. cruzer

    cruzer Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
    Well I just went ahead and installed enterprise over it. working fine, able to join domain and run remote admin tools.. (very nice) Now I want to redo it all from scratch but having issue with booting with usb stick asking for power..
     
  6. maexchen

    maexchen Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 14, 2013
    Messages:
    61
    Likes Received:
    28
    Trophy Points:
    16
  7. cruzer

    cruzer Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
  8. DanielNTX

    DanielNTX Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 8, 2007
    Messages:
    97
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    16
    Location:
    Ausin, Texas
    I put Enterprise on mine no problems, I just did an in-place upgrade by mounting the ISO locally. It would only allow me to keep my data, but not my programs.
     
  9. cruzer

    cruzer Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Nov 23, 2013
    Messages:
    34
    Likes Received:
    4
    Trophy Points:
    16
    Nice... I went ahead and re-did mine from scractch .. I wanted to reclaim all the recovery space..

    Sent from my HTC One using Tapatalk
     
  10. StirCwazy

    StirCwazy Pen Pal - Newbie

    Joined:
    Dec 11, 2013
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    6
    So it is possible to do a clean install of Windows on the Venue? How did you go about it exactly?
     
Similar Threads: Adding Dell
Forum Title Date
Dell Adding GPS to the Dell Venue 11 Pro 5130 Apr 1, 2014
Dell DV11P Problem with touchscreen since adding keyboard Oct 6, 2014
Dell Adding 128GB of Flash to the Venue 8 Pro Jan 10, 2014
Dell Where'd the V8Ps go on Dell.ca? Tuesday at 10:35 PM
Dell Dell 7140 -- Don't need a stinkin' 22x60 M.2 Monday at 11:51 PM

Share This Page